27.2.2017

Kimppu, osa 1

Huh huh, mikä viikonloppu, sillä niin uskomattoman nopeasti hurahti aika perjantai-iltapäivästä tähän maanantain iltapäivään, etten voi uskoakaan. Mutta kuinka näin talviloman ensimmäisenä päivänä (hip hip hurraa!) työntäyteisestä mutta myös varsin mukavasta viikonlopusta on kuitenkin niin ihana päästä jälleen takaisin kirjoituspuuhiin! Kirjoitusintoa ja uusia aiheita nimittäin riittää ja päässä vaan kohisee kun erilaiset hääaiheiset postausteemat mylläävät mielessä! Niistä ensimmäisenä "paperille" puristetaan tämä kaasojen asuja ja yhteensopivuutta jatkava postaus, kimppuihin liittyen!

Kaasoni pukeutuvat hääpäivänämme siis mismatch-tyyliin. Näin ollen jokaisella on täysin erilainen ja omanlaisensa puku, mutta silti jokainen puku sopii kokonaisuuteen niin täyden pituutensa kuin väriensäkin puolesta, sillä kaikkien kaasojeni mekot ovat vaaleanpunaiset, vaikkakin sen eri sävyiset vaihdelleen aina kylmästä lämpimään ja nudeen saakka. Mutta koska asut tulevat olemaan erilaiset, halusin jonkin muun tekijän yhdistävän kaasoja. Niinpä luonnolliseksi tavaksi valikoitui kimppu.

Vaan millainen kimppu onkaan hakusassa? 
Kaasojeni kimput tulevat todennäköisesti olemaan pienempi versio minun kimpustani, tai ainakin hyvin lähelle samanlaiset. Niinpä kimppujen pohtiminen oli varsin tärkeä asia niin kaasoja kuin minuakin ajatellen. joten homma tuli aloittaa aivan alkutekijöistään, ja ensimmäisenä valinnan kohteena olikin kimpun muoto. 

Round - pyöreä kimppu


Kun suljen silmäni ja kuvittelen mielessäni hääkimpun, on ensimmäinen mielikuvani juuri tämän mallinen. Pyöreitä kimppuja näkee todella usein, mutta vaikka se onkin melkoisen yleinen ja perinteinen malli, on se samalla myös niin upea, etten yhtään ihmettele miksi niin monet morsiamet tämän mallisen kimpun haluavat. Siihen sopivat lähes kaikki kukat, ja lisäksi kimppu näyttää upealta minkä mallisen puvun kanssa tahansa. 


Kuvat vasemmalta oikealle. ylärivi: kuva ja kuva
alarivi: kuva ja kuva

Pageant - käsivarsikimppu


Tätä kimppua kutsutaan myös nimellä arm sheath. Tämä pitkävartisista kukista ja lehdistä koottu pitkänmallinen ja hieman epäsymmetrinen kimppu lepää kauniisti morsiamen käsivarrella, ja siihen sopivat erinomaisesti esimerkiksi pitkävartiset ruusut, kallat sekä orkideat. 


Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi: kuva ja kuva
alarivi: kuva ja kuva

Cascade - pisarakimppu


Kimppu, jota kutsutaan myös nimellä shower bouquet. Tämä kimppumalli on yleisin hääkimpun muoto, ja esimerkiksi prinsessa Dianan sekä prinsessa Victorian kimput olivat juuri tämän malliset. Kimpussa kukat laskeutuvat kauniisti morsiamen kädestä alas ja ohenevat loppua kohden saaden aikaan pisaran muodon. Tähän kimppuun sopivat jälleen lähes tulkoon kaikki kukat, joita morsian vain kimpussaan haluaa käytettävän. 


Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi: kuva ja kuva
alarivi: kuva ja kuva

Nosegay (suom. kukkakimppu)


Tämä on pyöreän kimpun pienempi ja helpommin käsiteltävä versio, jota voi kevyesti kantaa yhdellä kädellä. Kaunis, klassinen kimppu on tavallisesti organza- tai satiininauhalla solmittu, ja kukkien varret ovat tiukasti yhdessä, ja varren mitta katkaistu tarkasti samaan pituuteen. Usein näihin kimppuihin lisätään enemmän vihreyttä kukkien sekaan, kuin muissa kimppumalleissa. 

Tämä aavistuksen siis pienempi pyöreähkö kimppu on kokonsa puolesta melko yleinen niin morsianten kuin muunkin hääseurueen kesken, ja lisäksi siihen sopivat myös lähes kaikki kukat joita kimppuunsa toivoa saattaa. Parhaiten kimpussa toimivat kuitenkin esimerkiksi ruusut, tulppaanit, gerberat ja pionit.


Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi: kuva ja kuva
alarivi: kuva ja kuva

Posy (suom. kukkakimppu)


Tämä kimppu muistuttaa erehdyttävästi yllä mainittua nosegayta, mutta on kooltaan vielä pienempi. Lisäksi näiden kahden erona on se, että posyssa on monesti nosegayta vähemmän vihreää. 


Kuva vasemmalta oikealle, ylärivi: kuva ja kuva
alarivi: kuva ja kuva

Biedermeier 


Biedermeier on pyöreä kimppu, jossa joko eriväriset tai -lajikkeiset kukat kiertävät siistinä, selkeänä kehänä kimpun ympäri. 


Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi: kuva ja kuva
alarivi: kuva ja kuva

Hand-tied - käsinsidottu kimppu


Tämä kimppu on villimpi ja vapaampi kuin muut kimpuista, vaikka melkoisesti esimerkiksi pyöreämmän muotoisia kimppuja muistuttaakin. Käsinsidotussa kimpussa voi olla useita erilaisia kukkia sekä paljon vihreää, jotka on solmittu yhteen yksinkertaisesti pelkällä pienellä nauhalla, kun muissa kimpuissa sidonnan apuna käyetään myös metallilankaa. Nämä kimput näyttävät juuri poimituilta ja luonnollisilta, joten ne sopivat erinomaisesti varsinkin hieman boheemimpiin tai rustiikkisiin häihin. 


Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi: kuva ja kuva
alarivi: kuva ja kuva

Pomander - pallokimppu


Toiselta nimeltään kissing ball. Tämän erikoisemman mallisen, narulla varustetun ja täysin pyöreän kimpun kukat ovat kaikki saman kokoisia ja mittaisia, ja kukat asettuvat somasti limittäin, tai osittain jopa päällekkäin. Nämä kimput sopivat erinomaisesti esimerkiksi vaikkapa kukkaistytöille, sekä yleisesti juhlapaikan koristeluun. 


Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi: kuva ja kuva
alarivi: kuva ja kuva

Composite


Tämän kimpun toinen nimi on glamelia. Kimppu muodostuu yksittäisistä terälehdistä, jotka on aseteltu näyttämään yhdeltä suurelta kukalta. 


Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi: kuva ja kuva
alarivi: kuva ja kuva

Ovaali


Kimppu on nimensä mukaisesti ovaalin muotoinen. Ovaalia kimppua pidetään yleensä pystysuorassa morsiamen vartaloon nähden, mutta myös vaakasuorassa kannettavia ovaalikimppuja näkee toisinaan.


Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi: kuva ja kuva
alarivi: kuva ja kuva

Sydän 


Ovaalin kimpun mukaisesti myös tämän kimpun nimi kertoo sen muodosta kaiken olennaisen: kimppu on sydämen muotoinen. 


Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi: kuva ja kuva
alarivi: kuva ja kuva

Scepter - valtikkakimppu tai morsiusvaltikka


Tämä kimppu on valtikan mallinen, melko harvoin käytetty malli. Siinä on poikkeuksellisen pitkä varsi, mutta muilta osin se on ihanan simppeli ja yksinkertainen.  


Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi: kuva ja kuva
alarivi: kuva ja kuva

Rannekukka


Tämä on jälleen omiaan oleva vaihtoehto ei-niin-tavanomaiselle-morsiamelle. Ranteeseen kiinnitettävä "kimppu" kulkee helposti mukana, ja sopii niin kaasoille kuin morsiamellekin. 


Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi: kuva ja kuva
alarivi: kuva ja kuva


Timantti- tai helmikimppu


Ja sitten hypätäänkin jo aivan täysin toisenlaisten kimppujen maailmaan, nimittäin nämä kimput eivät ole kukkia nähneetkään! Kimput muodostuvat koruista, timanteista ja helmistä, mutta voidaan muotoilla esimerkiksi perinteisen pyöreän kimpun muotoon.


Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi: kuva ja kuva
alarivi: kuva ja kuva

Näiden kimpun eri muotojen jälkeen pohditaan värejä, joten jatkoa seuraa postauksessa Kimppu, osa 2! Ja selviääpä minun valitsemani muotokin vasta kimppupostaussarjan viimeisessä osassa... 

2 kommenttia:

 1. Ihana postaus, kiitos näistä tiedoista. En ollut ollenkaan tietoinen siitä, että kimppuja on näin montaa erilaista muotoa. Mikä on sun oma suosikki, en äkkiseltään tekstistä hokannut että oisit kertonut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihana jos tästä oli jollekin hyötyä! :)
   Ja aika tarkasti oot kyllä lukenut sillä en tässä vielä paljastanut omaa suosikkiani, vaan se selviää myöhemmin vasta tekeillä olevasta kimppupostauksien päätösosasta! ;)

   Poista