14.8.2016

Kosinta - kuinka se sitten tapahtui

Myönnän. Olin ehkä saattanut muutaman kerran siinä vuosien aikana ehtiä vihjailemaan vasemman nimettömäni koristeettomuudesta, kun vihdoin kuuden vuoden yhdessäolon jälkeen se sitten tapahtui.

Olimme yhdessä sopineet lähtevämme syyskuun 11.-13. päivä Ouluun Hötsiin. Hötsi on siis eräänlainen autotapahtuma, ja tässä välissä mainittakoon että olen tottunut matkustelemaan milloin missäkin päin Suomea Kristianin kanssa, sillä sellaista se autoharrastajan vaimokkeen elämä nyt vain on. Niinpä reissuun lähteminen tuntui aivan normaalilta, ja kun Kristian ehdotti että varaisimme hotellihuoneen Oulun Edenistä jotta voisimme viettää samalla pientä minilomaa kylpylästä nauttien, oli se minusta loisto ajatus!

Me Satama Festareilla! 
Noin kuukausi aiemmin Kristian oli yllättänyt minut totaalisesti varaamalla meille viikonloppuloman Peurungan kylpylässä Satama Festareiden aikaan, ja tietysti kaikilla festariherkuilla. En kertaakaan yhdessä koetun kuuden vuoden aikana ollut saanut häntä lähtemään kylpylään, ja niinpä tuolloin mielessä häivähtikin ajatus, olisiko tämä se ilta, voisiko olla..? Vaan ei, ei se ollut, vaikka aivan uskomattoman ihana viikonloppu Peurungassa vietettiinkin. Siksipä en osannut odottaa mitään yhdessä sovittua suurempaa tuolta Oulun viikonlopulta. Täysin tietämättömänä tulevan illan kulusta katsoin kun Kristian tuona perjantaina kurvasi työpaikkani pihaan, ja nousin auton kyytiin.

Automatka meni nopeasti. Hotelliin asettumisen jälkeen istuimme kahdestaan parvekkeellamme nauttimassa auringosta ja toistemme seurasta. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja lämpömittari näytti +23C. Se oli kaunis päivä.

Pian koitti ilta. Ja nälkä. Kristian ehdotti minulle ravintolaa jonka ohi olimme kulkeneet jo päivällä, vaikka koitin sanoa hieman halvemmankin ravintolan (lue: Hesburger) kelpaavan minulle aivan yhtä hyvin. Kristian oli kuitenkin päätöksensä tehnyt, ja niinpä hän vei minut valitsemaansa ravintolaan, jossa saimme ikkunapöydän upealla merimaisemalla, auringonlaskun aikaan. Ruoka oli hyvää, ja seura oli parasta.

Jälkiruokien jälkeen Kristian halusi kävelylle merenrantaan. Oli hämärää, mutta rannan valaistuksen avulla näimme kävellä laiturilla. Kristian puhui tulevaisuudesta, ja kysyi voinko nähdä itseni hänen rinnallaan vielä vuoden päästäkin. Vastasin naurahtaen, totta kai! Seuraavaksi Kristian halusi tietää voinko nähdä meidät yhdessä vielä viiden vuoden päästä, ja toistin vastaukseni. Olimme tulleet aivan laiturin päähän. Kristian kääntyi minua päin ja kysyi jälleen, voisinko kuvitella itseni hänen rinnalleen vaikka vähän pidemminkin - niin kuin vaikka aina. Siinä samassa tiesin. Näin Kristianin avaavan pienen sormusrasian ja kun hän polvistui eteeni, putosin minäkin polvilleni. Siinä sitä sitten oltiin laiturilla sylikkäin, ja Kristian pujotti sormuksen sormeeni. En onnenkyyneliltäni sillä hetkellä edes nähnyt millaisen sormuksen sain, mutta se sormus oli rakastamaltani mieheltä, joten se oli juuri täydellinen.


Millaisia kosintatarinoita teillä on? 

4 kommenttia:

 1. Oi ihana! ❤️ On se jännä, miten nuo miehet osaa yllättää (niin halutessaan)... :-D Me tosi epäromanttisesti vaan sovittiin, että joo joo - mennään naimisiin. En siis pahemmin edes odottanut mitään virallista kosintaa, mutta niin se Charles vaan polvistui silti eteen ja siirapit tihkuen kosi! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Ja vaikka kuinka monta kertaa sen hetken oli mielessään kuvitellut, niin oli se tapahtuessaan vaan jotain niin ihanaa etten ollut osannut varautua! <3 :D
   Ja nähtävästi se tuntuu olevan miehille kuitenkin aika tärkeä juttu se polvistuminen... ;) <3

   Poista
 2. Lyhyesti kerrottuna, Jussi oli noussut aikaisin sängystä ja antoi minun nukkua. Kuulin hänen huikkaavan että lähtee käymään kaupassa, minä käskin ostaa maitoa. Nukahdin uudelleen ja Jussi oli tullut kaupasta, hän käveli makuuhuoneeseen ja herätteli minut, ollessaan polvistuneena sängyn vieressä. Heräsin aika hyvin tähän ja silloin hän kosi avaten sormusrasian, jossa oli juuri oikean kokoinen sormus! <3 :)

  VastaaPoista
 3. Ihana tarina tämäkin!!! <3
  Sua ei varmaan tarvinnut kauaa herätellä, kun huomasit Jussin polvistuneena sängyn viereen..? :) <3

  Tuli tässä muuten juuri mieleen, että mun unelmatyö olis varmaan kuunnella ihania rakkaus- ja kosintatarinoita... :D <3

  VastaaPoista