lauantai 18. maaliskuuta 2017

Ensimmäinen bridezilla-moment..?

Häiden suunnitteleminen on ollut koko liki puolitoista vuotisen taipaleensa ajan kiehtovalla tavalla haastavaa ja samalla niin uskomattoman ihanaa! Mutta olihan se arvattavissa ettei kaikki vaan voi luonnistua yhtä helposti ja vaivattomasti kuin tähän asti...

Viime aikoina olemme nimittäin kokeneet, ettei viesteihimme vastata. Tätä sattuu varmasti usein ja monille, mutta kuluneiden viikkojen aikana tämä asia on nyppinyt minua aivan urakalla. En voi käsittää sellaista välinpitämättömyyttä, jossa mahdolliselle asiakkaalle ei viitsiydytä vastaamaan, ja viesti vain sivuutetaan. Miksi?

Tässä muutama viimeaikainen esimerkki. Laitoimme muutama viikko sitten erään sivuston kautta kyselyä hääbändin varaamisesta. Käsittääkseni tämä viesti meni suoraan bändille ilman kyseisen sivuston asiaan puuttumista, mutta niin tästä bändistä kuin buukkaussivustostakaan ei ole sen koommin kuulunut pihahdustakaan. Lisäksi olen viime aikoina keskustellut useammankin eri kauneusalan palveluntuottajan kanssa, eikä silläkään saralla ihan putkeen ole mennyt. Yksi ilmoitti reilu viikko sitten tiistaina vastaavansa viestiini illalla töistä päästyään, mutta tämä työvuoro on ilmeisen pitkä sillä se tiistai-ilta ei vieläkään ole koittanut. Yhden kanssa keskusteltuamme en kokenut saavani pitää omaa tyyliäni vaan minut yritettiin mahduttaa johonkin valmiiseen morsian-muottiin, jolloin yhteistyö päättyi jo ennenkö oli alkanutkaan. Yksi ei vastannut koko viestiin. Vastaamattomuusongelman lisäksi päänvaivaa on noussut aiheuttamaan myös se, tulevatko palvelut liikkeestä vai ns. pimeinä töinä, ja millaista hintaa työstä ylipäätänsä silloin voidaan pyytää. Pimeänä työskentely saa minut epäröimään, vaikka asiansa osaavasta ammattilaisesta olisikin kyse. Pimeä työ on aina pimeää työtä, enkä tämän lisäksi koe saavani itseni ehostamiseen sitä samaa laajaa ammattivälineistöä joka heillä olisi käytössään tehdessään työn työpaikkansa alaisena. Lisäksi haluan voida reilusti blogissani kirjoittaa siitä kuka tai mikä kyseisen palvelun on minulle tuottanut, ja ketä siitä saan avoimesti kiittää.

Mitä viesteihin vastaamattomuuteen tulee myönnän, etten itsekään kiireisenä ihmisenä pysty, jaksa, ehdi enkä muista vastata kaikkiin viesteihin välittömästi, mutta silti en pysty millään asennoitumaan tähän ongelmaan toisinkaan. Osa minusta haluaisi ajatella, että vastaamattomuus johtuu vaikkapa sairaslomasta tai pelkästä inhimillisestä unohduksesta, enkä voi tietää mitä näiden ihmisten elämässä oikeasti on tällä hetkellä meneillään. Siksi en edes harkitse näiden nimien esiin tuomista. Mutta siinä vaiheessa kun kyseessä on elämäni tärkein päivä en suostu kenenkään yli astumaksi, vaan edes tämän kerran vaadin itselleni tuon päivän ansaitsemaa, morsiamen arvoista palvelua. 

Ehkä tämä on minun bridezilla-hetkeni, ehkä ei. Mutta koska asioilla on todella tapana järjestyä, pääsi tähänkin ongelmien risukasaan viimein paistamaan se pienenpieni valonsäde, joten epätoivoon ei tarvitsekaan vaipua! Tästä säteestä lisää seuraavassa postauksessa!

Onko sinulla kokemusta vastaavanlaisesta ongelmasta, vai onko yhteydenottoihisi aina vastattu? 
Tai oletko kohdannut toisenlaisia ongelmia niitä oikeita palveluita etsiessäsi? 

6 kommenttia:

 1. Noi bändit! Mä kirjoitin itekkin niistä, sillon kun se oli ajankohtaista. Toistakymmentä viestiä laitoin, kaksi oli vapaana, kaksi varattu. Kolmas laittoi vastauksen lähes puolen vuoden kuluttua viestistä... Mä kyllä kiehuin niin paljon! Voin hyvin samaistua siis tuohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli me ei olla yksin! :D Lohduttavaa, ja samaan aikaan entistä ärsyttävämpää. Kunhan vaan ei pikkuhiljaa olisi käymässä niin, että valitettavasti harvinaisempaa on saada jonkinlainen vastaus kuin jäädä vastauksetta...

   Löysittekö lopulta mieleisenne bändin, joka myös vastasi yhteydenottoon? :D
   Ja jäin miettimään, että mistähän ylipäätänsä tulee mieleen vastata yhteydenottoon puoli vuotta myöhemmin?! Luulisi että jos vastausta ei tule pian yhteydenoton jälkeen sitä tuskin muistetaan (tai kehdataan) vastata myöhemminkään...

   Poista
 2. Mulla ei ole vieläkään meikkaajaa. Oon laittanut varmaan kymmenen tarjouspyyntöä, mutta yhteenkään en ole saanut vastausta, todella ärsyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä?! Että kymmenestä meikkaajasta yksikään ei ole vastannut?! Inhottavaa!! En voi ymmärtää kuinka se oikeasti voi olla niin vaikeaa vastata vaikkapa vaan että valitettavasti haluamasi päivä on jo varattu, tai että otan yhteyttä sinuun paremmalla ajalla. Mua ei ainakaan kiinnosta käyttää tämmösen tyypin palveluita enää jatkossakaan!

   Poista
 3. Sillon ku me vielä suunniteltiin että häät pidetään turussa, otin kolmeen paikkaan yhteyttä, eikä mistään ole vastattu tähän päivään mennessä. Todella raivostuttavaa ja ärsyttävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, ei vaan pysty ymmärtämään!!! Onko kaikkien kalenteri sitten mukamas niin täynnä että on varaa jättää vastaamatta uusien asiakkaiden yhteydenottoihin..? En usko. Mutta tätähän täytyy alkaa pian selvittelemään tarkemmin! ;)

   Poista