2.4.2017

Hääkynnet - vaihtoehtoja kynsilakoista rakennekynsiin

Minä olen yksi niitä morsiamia, joille kynnet ovat erittäin tärkeä yksityiskohta siinä mitä tyyliin tulee. Pidän siitä että kauniisiin kynsiin panostetaan, enkä tässä tapauksessa suinkaan tarkoita välttämättä minkään sortin rahallista panostusta. Ei ollenkaan, vaan siihen riittää, että kynnet ovat omasta mielestä kauniit, ja vaikka kukaan muu ei kiinnittäisi huomiotaan niihin minä itse ilahdun joka kerta ne huomatessani. Niitä elämän pieniä iloja siis, voisi kai sanoa!

Kauniiden käsien alkukantaisin resepti on luonnollisestikin hyvin hoidetut kädet, eli kynsien leikkaaminen ja viilaaminen, kynsinauojen siistiminen sekä ihon hoito. Itse kärsin helposti kuivuvista käsistä, mutta olen löytänyt niihin toimivan kotitekoisen hoitokeinon, joka sekä kuorii että kosteuttaa käsien ihoa, ja saa kädet tuntumaan ihanan pehmoisilta: sekoitan kädelläni yhteen ruokaöljyä sekä vaniljasokeria, hieron tahnaa käsissäni n. 2-5 minuuttia ja huuhtelen kuumalla vedellä. Lopuksi vielä kunnon käsirasva pintaan, ja voilá! Ja kyllä muuten on pehmeät kädet!

Mutta entä jos hakusassa on jotain muutakin kuin pelkkä käsien hoito? Väriä esimerkiksi?
Millaisilla kynsillä suureen päivään sitten mennään?
Vaihtoehtoja ainakin riittää!

Kynsilakka


Kynsilakan käyttäminen hääpäivänä ei ole ollenkaan huono idea, mutta koska todennäköisesti hakusassa on varmasti koko päivän kauniina pysyvä lakkaus ei työvaiheista yhtäkään kannata jättää väliin.

Lakkaaminen tulee muistaa aloittaa poistamalla rasva kynsiltä kynsilakanpoistoaineella. Tämän jälkeen kynnelle levitetään sopiva aluslakka, joissa vaihtoehtoja ovat vahvistava, kovettava, kosteuttava, ravitseva, koloja täyttävä tai keltaisuutta häivyttävä.
Itse lakkauksessa maltti on valttia, ja oma henkilokohtainen kompastuskiveni onkin aina kiire. Pikakuivattava lakka, tipat tai suihke ovat hyvä apu kärsimättömälle, mutta ihanteellisinta olisi lakata aina vain yksi kerros ja yksi kynsi kerrallaan, aloittaen kynnen kärjen lakkaamisella poikittain, ja edeten seuraavaksi lakkaamaan kynnen keskiosa sekä sivut aloittamalla muutama milli kynsiauhan yläpuolelta, ja työntäen sivellintä ensin kynsinauhaa kohti lopulta vetäen lakka pitkällä vedolla koko kynnen mitalle.
Viimeisenä kynnelle lisätään päällyslakka, joka tasoittaa itse värilakan pinnan, sekä suojaa kolhuilta ja pidentää lakkauksen kestoa. Valittavana on lakkoja, jotka lisäävät kiiltoa, antavat mattapinnan, loistavat pimeässä tai vaikka tuoksuvat hyvältä.

Tuttua, eikö?

Hinta: tavanomainen kynsilakkapullon hinta n. 5-20€
Kesto: muutaman päivän
Tekoaika: maltista ja kuivumisesta riippuen n. 1h

Kampauspöytäni  uumeniin mahtuu reilut sata erilaista kynsilakkapulloa ja -putelia sekä suuri laatikollinen erilaisia koristeluun tarkoitettuja välineitä aina glittereistä niitteihin, ja se antakoon jonkinlaista osviittaa siitä kuinka paljon kynsien laittamisesta pidän!

Tässä muutamia itselleni tekemiä lakkauksia!


Tekokynnet


Tekokynnet on helppo ja verrattaen edullinen tapa saada pidemmät kynnet. Ne eivät sovi paljon käsiään käyttäville, mutta ovat varteenotettava vaihtoehto mikäli halutaan kauniit kynnet vaikkapa tiettyyn tapahtumaan, kuten vaikkapa häihin!

Tekokynsiä on kahdenlaisia: toiset liimataan kynsiliimaa apuna käyttäen omaan kynteen kiinni ja toisissa teippi on jo valmiina, jolloin tekokynnet liimautuvat omaan kynteen helposti. Erillisellä liimalla liimattavat kynnet yleensä pysyvät hieman pidempään, mutta kesto riippuu toki myös siitä kuinka paljon käsiään käyttää ja kuinka hyvin kynnet on onnistuttu kiinnittämään. 

Tekokynsiä voi ostaa erilaisista kaupoista ja ne liimataan itse. 

Hinta: n. 5-10€
Kesto: muutamasta päivästä pariin viikkoon
Tekoaika: muutama minuutti

Muutamat tekokynnet olen joskus itselleni joihinkin juhliin liimannut eikä niissä mitään vikaa ole ollut! Mutta minun kynsiini ne eivät vain aina meinaa istua, ja myönnän että oloni on huomattavasti huojentuneempi kun minun ei tarvitse jännittää koska kynteni irtoaa.

Geelilakkaus


Geelilakkauksella tarkoitetaan oman kynnen päälle lakattavaa, uunissa kovetettavaa päällyslakkaa, jolloin kynsiä ei siis lainkaan pidennetä ja ne pysyvät suhteellisen luonnollisen näköisinä. Geelilakkaus ei näin ollen ole sama asia kuin rakkennekynnet, vaan sen kevyempi ja kynsille hellävaraisempi serkku! Toisin sanoen erittäin varteenotettava välimuoto lakkauksen ja rakennekynsien väliltä.

Geelilakkauksia on mahdollista tehdä niin käsien kuin jalkojenkin kynsiin, ja värejä on saatavilla useita. Kynsien koristelussa puolestaan vain kynsien tekijän mielikuvitus on rajana!

Hinta: vaihtelee noin 40-60€ välillä
Kesto: 2-3 viikkoa
Tekoaika: n. 1 - 1,5h

En ole koskaan testannut, mutta never say never!

Rakennekynnet


Rakennekynnet, tai geelikynnet, on helppo tapa saada kauniit, huolitellut ja ennen kaikkea kestävät kynnet, jotka hyvin tehtyinä pysyvät mukana kovassakin käytössä. Rakennekynnet nimensä mukaisesti rakennetaan oman kynnen päälle joko tipeillä tai geelillä tai akryylilla muottia käyttäen.

Rakennekynsiin on mahdollista saada haluamansa lakkaus lähes tulkoon kaikissa sateenkaaren väreissä, ja niihin on myös mahdollista tehdä erilaisia kuvioita tai kiinnittää koristeita kuten esimerkiksi pieniä strasseja.  

Hinta: vaihtelee todella paljon, uudet n. 50-120€ ja huolto n. 50-90€
Kesto: 3-4 viikkoa
Tekoaika: n. 2-3h

Minulla on ollut rakennekynnet nyt reilun vuoden verran, ja mikä pelastus ne kiireisen arjen keskellä ovatkaan. Vaikka niin paljon rakastankin kynsilakalla kikkailua, uusien kynsien suunnittelua, lakkaamista ja koristelua en varmasti ilman rakennekynsiä ehtisi enää kynsiini haluamissani määrin panostaa. Ja onhan nämä ihanat!

Tässä muutamia minulle tehtyjä rakennekynsiä!


Minun valintani siis? 


No tutuilla ja turvallisilla rakennekynsillä jatketaan! 
Ja tässä hieman inspiraatiokuvia pientä esimakua antamaan! 

2 kommenttia:

 1. Ah, kynnet! <3 Näyttävät ihanilta nuo esimakua antavat kuvat! Oon itse miettinyt ja pohtinut vaihtoehtoja ja teen itse lakkauksen, mutta en tiedä vielä olisko se huomaamaton ja kaunis vai jotain räväkämpää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Mulla on kanssa vaihdellu mielipiteet toisinaan aika radikaalistikin sen suhteen haluanko neutraalimmat vaiko sitten räväkämmät kynnet, mutta aina mitä lähemmäs päätöksentekoa tullaan sitä enemmän kallistun neutraalimpiin sävyihin ja malleihin... :)

   Ja voi että sulla on aina kaikkia ihania kynsikuvia, joten innolla odotan millaset sun hääkynsistä tulee!!! Vaikka senhän nyt jo tietää, että upeat ne on joka tapauksessa! <3

   Poista