13.1.2017

Projekti: Täydellisen hääpuvun metsästys

211 päivää häihin, eli aika aloittaa projekti: Täydellisen hääpuvun metsästys!

Tämä täydellisen hääpuvun metsästys alkaa virallisesti lauantaina helmikuun 4. päivä, kun minä ja osa kaasoistani lähdemme tarkistamaan Jyväskylän hääpukuliikkeiden tarjontaa. En halua odottaa reissulta liikoja, mutta toivon että tuon kierroksen jälkeen selvillä olisi edes se, minkä mallinen puku minulla on etsinnässä! Ja toki saahan SE pukukin löytyä, en pistä vastaan, mutta alati enenemissä määrin esiintyvästä pikkutarkkuudesta johtuen luulen, että tästä etsinnästä on tulossa pitkä, ja jos ei ihan piinallinen, niin voimia kuluttava ainakin!

Mutta jos se puku tosiaan ei löydy sillä ensimmäisellä katselukierroksella, mistä sitä sitten etsitään? 

Yksi parhaista vaihtoehdoista on lähteä toiseen, hieman suurempaan kaupunkiin etsimään toisten hääpukuliikkeiden tarjonnasta. Tampere tai Helsinki esimerkiksi kuulostavat hyviltä vaihtoehdoilta. Pukujen hinnat ovat Suomessa vain melkoisen kalliit, vaikka tietysti hintakin riippuu ihan siitä millaisen puvun haluat. Mutta positiivista on se, että täältä löytyy myös minun hieman ronkelimpaan makuuni käyviä hienoja pukuja, niin uusina kuin käytettyinäkin! 

Käytetyistä puvuista puheenollen; mitä mieltä olette sellaisen ostamisesta? Facebookin hääkirppissivut ovat täynnä myytäviä, useimmiten kertaalleen käytettyjä pukuja, joiden seasta voisi varmastikin tehdä löytöjä! Ja mikä parasta, hinnat kertaalleen käytetyissä puvuissa eivät ole päätä huimaavia! Yleensä nämä puvut ovat heti käytön jälkeen pesetettyjä ja tahrattomia, mutta toisinaan myynti-ilmoituksissa mainitaan laahuksen sisäpuolella oleva tahra tai alimman tyllikerroksen kolmen senttimetrin mittainen repeämä. Mutta mitä sitten? Ei minun pukuani ainakaan kukaan muu kuin Kristian ja kaasot pääse niin läheltä tiirailemaan, että pieni tahra tai repeämä sen pilaisi. Valittettavasti tähän mennessä näiltä facebookin kirppareilta en vaan kuitenkaan ole mieluistani pukua vielä onnistunut löytämään, mutta mikäli sellainen vastaan tulisi olisin valmis puvun jopa ostamaan! 

Entäpä ulkomaat? Olen lukemattomat illat selannut erimaalaisia nettisivuja, joissa myydään käytettyjä hääpukuja. Hyviä esimerkkejä ovat PreOwned Wedding DressesTradesyNearly newlywed ja Still white. Näillä nettisivustoilla yksityiset myyjät myyvät käyttämiään hääpukuja, ja osa myyjistä hyväksyy myös ulkomaiset ostotarjoukset. Oman vaikeutensa etsintään tuo toki se, että ulkomaille toimitettavien pukujen löytäminen tuhansien pukujen joukosta voi olla hieman rasittavaa, ja nyt puhuu kokemuksen syvä rintaääni! Tarjolla on todellakin siis valtava määrä toinen toistaan upeampia pukuja ja vielä järkihintaan, mutta ulkomailta tilattaessa on muistettava ottaa huomioon se, että toimituskulut voivat nousta yllättävän suuriksi, ja riippuen maasta josta puku tilataan voivat myös tullimaksut olla huomattavat. Itse puvun maksu hoituu yleensä Paypalin kautta, joka toki sekään ei kuitenkaan aivan aukottoman turvallinen maksutapa ole. 

Asia täysin erikseen ovat vielä kiinalaiset palveluntarjoajat, jotka mittatilaustyönä tekevät sinulle haluamasi puvun. Hinta on alhainen, mutta riskit saattavat olla korkeat. Toisinaan tilaus onnistuu, toisinaan ei, jolloin hääpuvun ostaminen on melkoista arpapeliä, mutta sitähän se on myös käytettyjä pukuja ostaessa, varsinkin netin välityksellä! Suosittuja kiinalaisia sivustoja ovat esimerkiksi Dressilyme, Light in a box ja JJ'sHouse. Kiina-pukuihin liittyen voidaan keskustella myös eettisestä näkökulmasta, mutta se ei ole tämän blogitekstini tarkoitus samoin kuin ei myöskään ottaa kantaa siihen onko halvemman puvun tilaaminen oikein vai väärin. Mikä minä olisin muiden valintoja arvostelemaan, joten kukin hankkikoon hääpukunsa niin kuin tahtoo. 

Mutta. Suomesta puvun saisi siis riskittömästi kalliimmalla, ja ulkomailta joko käytettynä ostamalla tai teettämällä halvemmalla, mutta riskirikkaampana. Niinpä jos kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei ole mieleisesi ratkaisu, ota laiva alle ja lähde Tallinnaan! Ei tarvitse mennä kauaksi, matkailu avartaa, eikä tarvitse maksaa itseään kipeäksi ei matkasta eikä puvusta, jollet ole ostamassa merkkipukua, jolloin hinnat ovatkin ilmeisesti melkoisen samat Suomen hintojen kanssa. 

Mutta onko puku pakko ostaa? Voihan sen vuokratakin. Vaan puvun vuokraaminen on minulle aivan ehdoton ei. Sinällään hirmuisen hassua, että syyni tähän on se, etten halua pukua jossa kymmenet morsiamet ovat menneet naimisiin, mutta silti olisin valmis ostamaan puvun, joka on kertaalleen käytetty. Tutkimattomat ovat naisten aivoitukset, mutta ehkä yksi morsian on vähemmän kuin 10. Ja onhan se. 

Vaihtoehtoja on siis jo tässä vaiheessa sen täydellisen puvun löytämistä niin paljon, että ihan päätä pyörryttää. Lisäksi aikaa minulla ei ole enää hukattavaksi, ja nyt on ryhdyttävä tositoimiin! Potentiaalisia pukuja löytyy paljon, mutta nyt on valintojen aika, ja päätöksiä on alettava syntyä ennenkö on liian myöhäistä! (Kuulostaapa dramaattiselta...) Puvussa pitää olla kokoa, mutta ei liikaa. Sen on oltava naisellinen, romanttinen ja silti myös leikkisä ja tyylikäs. Siinä on oltava sitä jotain. Joten vapiskaa, Jyväskylän hääpukuliikkeiden henkilökunta, pian minä ja kaasoni saavumme! 

kuva 

5 kommenttia:

 1. Hei,
  Kiinnostaisiko sinua osallistua Tampereen Häämessuille (4.-5.2.) ja pienimuotoiseen blogimiittiin?
  Messuthan ovat kaksipäiväiset mutta miitti olisi lauantaina ja treffattaisiin klo 12. Tähän sisältyy ilmainen sisäänpääsy. Miitti järjestettäisiin ensimmäistä kertaa Tampereella joten ollaan ihan alkutekijöissään, mutta olisi kiva päästä vaihtamaan ajatuksia muiden bloggareiden kanssa ja tutustua. Ehkä voisimme saada muutamia puhujiakin meille samalla kun kahvitellaan :) Goodiebagiakin yritän järjestää mutta sellainen ei toteudu jossei ole osallistujia ;)
  Olethan minuun pian yhteydessä hile89@gmail.com!
  T. Hile
  http://hullunahaihin.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sattuu olemaan tuo viikonloppu jo ihan menoja täyteen tykitetty... hitsi. Olisinpa muuten voinut vaikka osallistuakin! Kiitos joka tapauksessa kutsusta!!! <3 :)

   Poista
 2. Hauska teksti. :) Mulla on itsellä myös jotenkin ehdoton nounou vuokrata puku. Olen mekon suhteen aika nirso, ja mulla on valitettavasti myös kallis maku. Olen ihastunut yhteen pukuun, joka maksaa yli 2000€, eikä mulla ole aikomustakaan käyttää sellaista summaa yhteen mekkoon, vaikka se kuinka häämekko olisikin. Olen bongannut saman puvun myynnissä käytettynä yli kaksi kertaa edullisemmin, ja ostan sen mikäli vain saadaan sovitus järjestymään (puku sijaitsee Turussa ja minä Jyväskylässä...), puku mahtuu päälle (on koon liian pieni, apua!) ja näyttää hyvältä. Aikaisemmin ajattelin, etti käytetyn puvun ostaminen tule kuuloonkaan, mutta niin se vain mieli muuttuu.

  P.S. Ajattelin, että jos kerran asut suunnilleen samoilla hoodeilla kuin minäkin, niin sinua saattaisi ehkä kiinnostaa toistenkin keskisuomalaisten häiden järjestämisen seurailu. Tervetuloa tuoreeseen blogiini www.alwaysyours1.blogspot.fi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! :D Hyviä vaihtoehtoja löytyy kyllä, mutta miltei jokaisessa on joku pieni juttu minkä vuoksi se ei ole täydellinen!!! Oon löytäny vain kourallisen pukuja jotka voisin ottaa hetkeäkään epäröimättä, ja niiden hinnat huitelee siellä 2000-6000€, että ei ihan tällä budjetilla... :/
   Mutta toivottavasti sun unelmien puku on sopiva, ja muutenkin täydellinen!!! <3
   Ja kiitti vinkistä, mää käyn ehdottomasti kattomassa sun blogin! :)

   Poista
  2. Siis apua, löytyykö Suomestakin 6000€ hintaisia hääpukuja?? Luulin, että se on ennemminkin jenkkijuttu! O_o Uskaltaakohan sitä liikkeisiin mennä ollenkaan... :'D

   Poista