10.5.2017

Huiskuviirit - DIY

Pohdiskelin aiemmin helmikuussa sitä mitä tapahtuu, kun viimein astumme avioparina ulos kirkon ovista. Onko meitä vastassa riisiä, saippuakuplia, kyyhkysiä vai jotain ihan muuta? Muun muassa näitä vaihtoehtoja listattiin siis postauksessa, joka kantoi nimeä Is it the Kraken..? Samassa kirjoituksessa kerroin, että me monien ihanien vaihtoehtojen joukosta päädyimme siihen kaikkein perinteisimpään, ja meille molemmille ainoaan oikeaan vahtoehtoon, riisiin. Mutta jotta kaikki ei kuitenkaan olisi aivan liian tavallista päätimme myös, että lapsivieraamme saavat riisipussien sijaan käsiinsä helpommin heiluteltavat huiskuviirit, tai millä nimellä kukakin nämä keppeihin kiinnitetyt nauhahässäkät tunteekaan! Rakkaalla lapsella on tässä tapauksessa montakin lempinimeä, vaan ei yhtään virallista, hih! 

Koska mieleisiäni sopivan hintaluokan huiskuviirejä tuntui olevan vaikea löytää päätin tehdä viirit itse. Ja mikäpä ettei, sillä nehän osoittautuivat helpoiksi tehdä! Mutta miten - siitä seuraavassa!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Huiskuviirien valmistusta varten varasin itselleni saksien lisäksi puukeppejä, pieniä silmuruuveja, välirenkaita, kulkusia, erilaisia nauhoja sekä pihdit ja vasaran. 

Valitsemani puukepit olivat 30cm pitkiä, mutta aikuiseen käteen hieman pidempi keppi olisi saattanut olla vielä aavistuksen verran parempi. Meidän huiskuviirimme ovat kuitenkin tarkoitettu lasten käsiin, jolloin mitta on varmasti täysin sopiva! 

Kiinnitin silmuruuvit tukevasti keppien päihin vasaran ja Kristianin käsivoimien avulla. Voimaa niiden paikoilleen vääntämisessä siis todellakin tarvitsee, ja kun Kristian aivan oma-aloitteisesti halusi hääaskarteluissa minua auttaa otin avun kiitollisena vastaan ja annoin hänen tehdä tämän työn.


Kepin vain toiseen päähän kiinnitettyyn silmuruuviin sujautin yhden välirenkaan, johon tuli kaksi kulkusta. Tämän jälkeen puristin renkaan tiukasti kiinni pihdeillä, jotta kulkuset eivät kovin herkästi pääsisi putoamaan. Sitten lisäsin vielä toisen renkaan, johon kiinnitettäisiin seuraavaksi kaikki nauhat.



Nauhoja minulla oli useampaa erilaista, joten huiskuviirejäkin tuli näin ollen hieman erilaisia, vaikkakin silti edelleen saman sävyisiä. 

On täysin oman maun mukaista minkä mittaisia nauhoja käyttää, mutta minun nauhani olivat noin metrin mittaisia, jolloin ne kaksinkerroin taitettuna jäivät roikkumaan kauniisti suunnilleen kepin mitan verran itse keppiä pidemmiksi. Nauhat kiinnitin hyvin yksinkertaisesti leikkaamalla sopivan mittaisen pätkän, ja solmimalla sen suunnilleen keskikohdastaan kiinni renkaaseen. Lopuksi puristin myös nauhojen renkaan tiukasti pihdeillä, jotteivät nauhat pääsisi irtoamaan helposti. 



Ja lopputulos - se on tässä!



8 kommenttia:

  1. Nämä ovat ihania! Mulla oli ajatuksena tehdä myös tällaisia kaikille vieraille, mutta en olekkaan varma teenkö. Meillä on vihkiminen sellaisessa paikassa, että meillä ei ole sitä kirkosta ulos kävelyä, jossa vieraat voisivat heilutella näitä. Pitää miettiä keksinkö vielä jonkinlaisen muun tavan käyttää näitä :) mutta hyviä vinkkejä sinulla näiden tekoa varten. Kuulostaisi niin ihanalta kun 80 vierasta kilisyttää kulkusia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos!! :) Nämä on kyllä ihania, ja vaikka riisi oli meille molemmille se aivan ehdoton ykkösvaihtoehto niin olen todella iloinen siitä, että saatiin mukaan myös muutama tällainenkin! :) Ja näiden tekeminen itse oli suorastaan naurettavan helppoa, eikä 30:n kappaleen tekemiseen vaadittu montaakaan työtuntia! :)

      Onko teillä kuitenkin jonkilainen vaikkakin lyhyt siirtymä, jonka varrelle olisi voinut tehdä kujan jota pitkin kävelisitte, ja vieraat olisivat siinä vaiheessa voineet heilutella huiskuviirejä..? Tai saavutteko juhlatilaan esimerkiksi viimeisinä vieraiden jo istuessa paikoillaan? Tällöinhän huiskuviirejä olisi voinut heilutella juuri sillä hetkellä, kun te saavutte paikalle! :)

      Poista
    2. Vaikuttavat hyvin helpoilta tehdä ja kun apua saisi niin varmasti nopeasti homma hoituisi :) meillä on ajatus mennä suoraan vihkimisestä muutamaan nopeaan kuvaan jonka aikana vieraat poistuvat vihkipaikalta ja kokoontuvat joko ulos tai sisälle aulaan alkumaljaa varten. Niin siinä toisaalta voisi näitä heilutella kun me saavumne miehen kanssa paikalle. Voisi toimia siinä kohtaa :)

      Poista
    3. Ehdottomasti kannattaa kokeilla jos yhtään siltä tuntuu! :) Ei ainakaan tarvitse myöhemmin harmitella, että se olisi kuitenkin ollut niin mukava juttu :)

      Poista
  2. Oon kyllä niin iloinen, että menen samoihin aikoihin naimisiin sinun kanssa, koska tämä sinun blogi on timantti! Saanko varastaa tämän idean?

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan näköisiä, suorastaan söpöjä.

    VastaaPoista