31.5.2017

To do -listan päivitystä!

Huolimatta varsin vilkkaasta arjesta on häiden järjestämiseen käytetty suhteellisen paljon aikaa ja paljon on myöskin nähty vaivaa, mutta mitä kaikkea ponnisteluilla on saavutettu, ja mitä vielä puuttuu? Aiemmin kirjoittamani puoli vuotta takana, puoli vuotta edessä -postaus listasi asioita, jotka olivat lyötyinä lukkoon siinä vaiheessa kun häihin oli aikaa tasan 180 päivää, ja nyt laskurin näyttäessa lukua 73 on mielestäni paikallaan käydä suunnitteluiden etenemistä jälleen kerran läpi ja listata mitä uutta häärintamalla onkaan ehtinyt tapahtua!

MITÄ MEILLÄ ON VALMIINA?


No. Miltei kaikki ne suurimmat kokonaisuudet! Ja se on hyvä uutinen se. 

Jo mainitussa aikaisemmassa postauksessa kävi ilmi, että kirkko ja juhlapaikka olivat selvillä jo häiden suunnittelun alusta saakka, samoin hallinnassa ovat myös kaikki valokuvaukseen liittyvä, mukaan luettuina aamutakit niin kaasojen kuin minun itsenikin osalta. Seuraavat suuret hankinnat olivat aivan odottamatta ja yllättäen sekä lähempää kuin olin uskaltanut toivoakaan löytynyt hääpuku, sekä samalla reissulla ostettu vihkisormus. Myös sormusrasia on löytynyt. 


Pienempien hääaiheisten ostosten puolelta kasassa on erinäistä pientä löytöä materialismionnellisuusbloggaus nro. 1 ja 2 nimissä, eikä heräteostoksiltakaan (hyviltä sellaisilta) ole vältytty. Näiden lisäksi meiltä löytyy valmiina myös pöytänumerot sekä häissämme käytettävät kestokukat.

ENTÄPÄ NE UUDET VARAUKSET JA HANKINNAT SITTEN?


No bändi! Ja bändin myötä hävisi myös suuri kysymysmerkki häiden ohjeman suunnittelun kohdalta! Toinen suuren suuri helpotuksen huokaus kuultiin, kun pitkällisen ja jopa hermoja raastavan etsinnän jälkeen löysin viimein sen ihmisen, jonka käsiin uskallan hääpäivän tyylini luottaa: siispä meikki ja kampaus - finally check! Oman lookkini suhteen olen edennyt myös löytämällä aivan täydelliset kengät iltaa varten. Muut uudet suuremmat hankinnat ovat olleet vieraslahjat sekä pikkuhiljaa kasassa olevat kaasojen puvut sekä kimputMaterialismionnellisuusbloggaus nro. 3 puolestaan esitteli viimeisimpiä löytöjä, joihin jollain tapaa olennaisinakin osina liittyvät viime aikaiset DIY-projektini tyllipompomit sekä huiskuviirit.


Lisäksi tuossa 107 päivää sitten tehdyssä postauksessa kirjoitin, että myös ruuan suhteen suunnitelmamme alkavat olla selkeät, ja silläkin saralla asiat todellakin ovat edenneet, mutta tästä aiheesta on tulossa pian aivan oma postauksensa!

ENTÄ ASIAT, JOTKA OVAT EDENNEET, MUTTA KAIPAAVAT VIELÄ PANOSTAMISTA? 


 • Pöytien koristelu.
  Osa hankinnoista (kuten ne pöytänumerot) on jo tehtyinä, mutta jotta pöytien kohdalla kaikki olisi selvää tulee muiden pienten puuhasteluiden lisäksi maalata esimerkiksi vielä reilut 100 lasipulloa, joten pientä panostusta tämän asian päättämiseen tosiaan vielä vaaditaan.
 • Vieraita varten järjestettävät yksityiskohdat, kuten esimerkiksi riisipussit.
  Materiaalit löytyvät jo lähes kaikki, joten enää puuttuu oikeastaan aika alkaa hommaan! Pienellä panostuksella tästäkin selvitään ilman minkäänlaista paniikkia!
 • Koristelu.
  Tällä osa-alueella on vielä sen verran kaiken näköistä työn sarkaa, että aivan hetkeen ei tarvitse pelätä, että tekeminen pääsisi loppumaan, mutta edelleen pinnalla olevat fiilikset ovat into ja tekemisen halu ahdistuksen ja paniikin sijaan, joten eiköhän koristeistakin selvitä vielä kunnialla!
 • Minun kimppuni.
  Materiaaleja kimpun tekemiseen on vaikka muille jakaa, mutta päätöksen lukkoon lyöminen takkuaa...


JA SITTEN NE VIELÄ TÄYSIN HOITAMATTOMAT ASIAT..? 


 • Luvat.
  Esteettömyystodistus sekä muut tarvittavat luvat ovat vielä hakematta, mutta olimme ajatelleet hoitaa nämä kesäkuun aikana, jolloin niiden kanssa ei tule mikään kiire.
 • Kristianin puku.
  Minusta se on varsin olennainen asia vielä hankittavien asioiden listalla, mutta Kristianilla ei tunnu olevan vielä paniikkia asian suhteen. Siispä ei (kai) minullakaan!
 • Häiden ohjelma ja aikataulutus.
  Monelta on ruoka? Onko kakku heti ruuan jälkeen vai onko välissä jotain ohjelmaa? Millaista ohjelmaa? Monelta aloittaa bändi? Niin. Nämä pitäisi päättää, ja aikaa ei taida olla enää kovin tuhlattavaksi...
 • Vieraskirja.
  Idea on harvinaisen selvä, mutta toteutus puuttuu.
 • Baari.
  Tarjottavien juomien hakeminen Virosta on oikeastaan ainoa mahdollinen ratkaisu, ja tämän hetkisten suunnitelmiemme toteutuessa olisimme suuntaamassa tälle matkalle nyt kesäkuun aikana. Tämä kohta pitää kuitenkin sisällään myös paljon muuta päättämisen arvoista asiaa, kuten esimerkiksi baarin tulevat astiat, joten baarin parissa tulemme vielä viettämään paljon suunnitteluaikaa!
 • Henkilökunta.
  Ketkä auttavat niin baarin kuin keittiönkin pystyssä pysymisessä..? Kas siinä pulma!
 • Kutsut.
  Kyllä vaan, ja päättämättömyys pistää taas parastaan! Tosi asiassa kutsut ovat olleet oikeastaan koko ajan puheissamme ja suunnitelmissamme, mutta koska päätöksiä ei ole ollut vielä aivan pakko tehdä, ei niitä ole pakotettukaan tehtäviksi. Kutsujen on määrä lähteä ennen juhannusta, joten liiaksi ei niiden kanssa ähräämiseen jää aikaa, mutta nyt viimein kun pienen pakon vallassa päätöksiäkin on jouduttu tekemään on hyvä todeta, että eikö hyvin suunniteltu olekin puoliksi tehty, heh..? Ja onneksi Save the date-kortit ovat lähteneet jo joulukorttien muodossa, jolloin jokaisella kutsuttavalla (toivottavasti) on häiden päivämäärä jo tiedossa!
 • Tienvarsikyltit.
  Ensin pitäisi kai vain osata päättää millaiset niistä edes tulee...
 • Alusvaatteet.
  Minun näkökulmastani erittäin tärkeä osa koko hääpäivää, mutta että miten sopivien alusvaatteiden löytäminen voikin olla vaikeaa!?!
 • Sekä valtava määrä pieniä ostettavia ja tehtäviä yksityiskohtia.
  Jotain sinistä. Kynttilöitä. Kylttejä. Asusteita. Koristeita. Pattereita. Valoja. Koruja. Lautasliinoja. Astioita. Palloja. KAIKKEA! Lista on pitkä! Tai ei, ei pitkä, vaan järjettömän pitkä...

Mutta summa summarum: asiat etenevät siis hitaasti, mutta varmasti! Tämän viikon jälkeen minulla kaiken lisäksi alkaa näillä näkymin vielä koko kesän mittainen HÄÄSUUNNITTELULOMA, jonka aikana on tarkoitus pistää niin kaikki keskeneräiset kuin täysin vielä hoitamattomatkin asiat järjestykseen, joten vielä ei aihetta paniikkiin!

6 kommenttia:

 1. No aivan hullun hyvällä mallilla on hommat! Kutsut jätät kyllä kutkuttavan myöhään, minä luulin olevani jo melkeen myöhässä kun ne saapuivat tänään ja me juhlitaan kolme viikkoa teidän jälkeen :D Mutta me ei tosiaan olla STD- kortteja lähetetty. Meille tuli jo pari viikkoa sitten kutsu samalle päivämäärälle kun teidän häät on. Että eiköhän se paniikki sieltä vielä tule kun tässä aikani hiillostan :DD Se ei toki ollut tarkoitus, hyvin sä vedät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha ha, kyllähän tässä aika helposti sen paniikin aikaan saisi jos sen tehtäväkseen ottaisi!!! :D Mutta nääh, ei jaksa! :D

   Poista
 2. Teillä on järjestelyt todella hyvällä mallilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, se on erittäin kiva kuulla! :) Joskus on nimittäin todella vaikea itse hahmottaa pitäisikö jo panikoida vaiko eikö kun sitä jotenkin sokeutuu niiden omien häiden suunnittelulle ja kaikelle järjestelylle! :D Mutta vielä ei syytä paniikkiin, JES! :D

   Poista
 3. Täälä alkaa pikku hiljaa paniikki nostaa päätään, vaikka asiat hyvällä mallilla ovat. (Paitsi viimetinkaan jäi miehen puku ja esteettömyystodistus, ne hoidetaan maanantaina). Häihin aikaa alle kuukausi, se kai tässä paniikin aiheuttaa, että ne oikeasti ovat tulossa ja vielä niin pian! Ehkä se on se jännitys tai pelko, miten päivä sujuu, kun sitä on niiiiiin kauan odottanut! Mutta kiitos taas tästä postauksesta, sain kirjoitettua ylös muutaman asian, esimerkiksi tienvarsikyltit, kukaan meistä ei ollut hoksannut niitä :D ne olis varmaan tehty häitä edeltävänä yönä ilman sinua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Niina <3 Ja ihanaa kun voin auttaa! :D

   Muakin jo kutkuttaa teidän hääpäivän lähestyminen!!!!! <3 Ja se sellanen pieni (lue: suuri) jännitys kuuluu ehdottomasti asiaan, koska kun niin kauan odotettu unelmapäivä viimein koittaa ei vaan voi olla ihan coolisti!!! :D

   Toivon sulle ihania hetkiä vielä häiden suunnittelun ja toteutuksen parissa, viimeisiä päiviä viedään! <3 <3 <3

   Poista