24.9.2017

Kristianin polttarit

Kristian ehti ensin! Tai bestmanit ja muut polttarikaiffarit ehtivät ja niin Kristianin polttareita vietettiin meistä kahdesta siis ensimmäisenä! Tiesimme toistemme polttaripäivät etukäteen, jotta olimme kumpikin tahoillamme enemmän kuin valmiina torpedoimaan kaikki mahdolliset polttaripäivälle tietämättämme sopimamme menot - olihan meillä jotain ihanaa ja ainutlaatuista aivan varmasti tiedossa! Niinpä pienten kiemuroiden, juonimisten ja harhautusten jälkeen Kristian pääsi viettämään polttareitaan heinäkuun 21.-23. päivä.

Polttariperjantain koittaessa Kristian valmistautui lähtemään töihin aivan normaaliin tapaan - sillä pienellä twistillä, että aamun ensimmäisenä tehtävänä oli ajaa firman pyöräkone tulevien rallien nojalla aina Jyväskylään saakka. Ja niin Kristian tekikin. Nelostietä tovin porskutettuaan hän saapui sovittuun paikkaan, astui sisälle halliin - ja kohtasi lauman tuttuja miehiä, jotka olivat odottamassa hallin sisällä! Hämmästyksen hellitettyä Kristianille ojennettiin nolojen asusteiden sijaan tyylikäs ajohaalari, joka oli määrä pukea ylle välittömästi - ja vaatteidenvaihtorumban jälkeen sekä sakin sullouduttua autoon osoitti auton nokka takaisin kohti Uuraista.


Kristianin ja pyöräkoneen porskuttaessa kohti määränpäätään olin minä sillä välin pakannut Kristianin vaatteet sekä muut mukaan tarvittavat välineet valmiiksi laukkuihin. Napattuaan laukkunsa sekä vannotuaan varmasti kostavansa myös minulle nämä polttarijuonimiset hävisi hyväntuulinen ja äänekäs miesjoukko autoon, joka kaasutti tiehensä kyydissään Kristian, joka oli vielä täysin tietämätön siitä mitä tuleman vielä pitää!

Suhteellisen lyhyen ajomatkan jälkeen auto pysähtyi keskelle metsää ja miehet astuivat ulos autosta. Voin tässä vaiheessa vain kuvitella Kristianin hämmennyksen. Näkemilläni videoilla joku heittää ilmoille ajatuksen yhteisestä marjaretkestä, mutta ennen pusikkoon rämpimistä jostain kantautuu kuitenkin ralliauton ääni. Pian äänen lisäksi ilmestyy myös itse auto sekä auton kuljettaja, Jarkko Nikara. Samassa selvisi myös syy ajohaalarin pukemiseen! Sitten ei muuta kuin Kristian kyytiin ja menoksi! Se ei ollut Kristianin ensimmäinen kerta ralliauton kyydissä, mutta kuulemma ehdottomasti paras!
Metsän keskeltä matka jatkui pieniä kinttupolkuja pitkin aina Kalajoelle saakka. Kalajoki on ollut Kristianin lempipaikkoja aina ja useita kertoja siellä käyneenä reitti Uuraisilta Kalajoelle on hänelle varsin tuttu. Niinpä mielestäni oli aivan loistava idea pitää määränpää mahdollisimman pitkään salassa käyttämällä pienempiä ja tuntemattomampia teitä ja reittejä - ja kun Kristian lopulta Hiekkasärkille näihin maisemiin pysähdyttyään oli tajunnut paikan johon hänet olikaan kuljetettu, voin vain kuvitella sitä iloa ja liikutusta!


Poltariporukka oli vuokrannut Kalajoelta hulppean mökin ja siellä perjantain loppuillan ohjelmaan kuului perinteiseen tapaan niin saunomista kuin paljustakin nauttimista, sekä tietysti myös pleikkarin peluuta - eli kunnon äijämeininkiä!Lauantaina porukka kerääntyi Kalajoen lentokentälle katsomaan kiihdytysajoja ja loppuilta sujui samoin kuin edellinenkin ilta hyvin syöden, juoden, saunoen, paljuillen ja pelaillen.Sunnuntain kotimatkaa Kristian kuvaili varsin hiljaiseksi - enkä ihmettele, kyllä kokonaisen viikonlopun mittaiset polttarit ihan varmasti heikottavat! Väsymyksestä huolimatta kotiin palasi niin onnellinen mies, että polttareiden on täytynyt olla erittäin onnistuneet!


Kristianin puolesta kirjoitan vielä kiitokset Antille, Velille, Akulle, Jussille, Markolle, Manulle, Nikolle, Henkalle ja Jarkolle!

Ps. Kaikki postauksen kuvat ovat Antti-bestmanin ottamia! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti