8.1.2018

Vihkiminen, osa 1: Vihkikirkko

Blogin aivan ensimmäisiä julkaisuja oli postaus nimeltä Ensimmäiset varaukset, joka käsitteli muun muassa vihkikirkkomme valintaa, vaan tuolloin emme vielä paljastaneet paikkakuntaa, jossa meidät vihittäisiin. Nyt häiden jälkeen kaikki on toisin, ja koska vihkikirkkomme on mielestämme upea ja ansaitsee ehdottomasti oman erillisen postauksensa, on tässä tuleva pieni kuvakatsaus kirkkomme kauneuteen, olkaa hyvä. 

Valitsimme vihkikirkoksemme siis kotikuntamme Uuraisten upean ristikirkon, joka on rakennettu edellisen kirkon paikalle tämän muotoa mukaillen ja osittain edeltäjänsä rakennusaineita hyödyksi käyttäen vuosina 1904 - 1905. Vihkikirkkomme tunnusmerkkeinä ovat kauniit kansallisromanttiset yksityiskohdat ja ornamentit, kuten sydämenmuotoiset puuleikkaukset, joita on laskettu kirkosta löytyvän kaiken kaikkiaan yli tuhat kappaletta. Näiden sydänkoristeiden vuoksi kirkkoa nimitetäänkin Avointen sydänten kirkoksi ja se on varsin vetovoimainen ja suosittu vihkikirkko.




Tämän kevyesti esitelmämäisen alun jälkeen vielä kurkistus kirkon sisätiloihin...


...ja alla olevassa kuvassa näkyviin, alussa mainitsemiini upeisiin sydänkaiverruksiin.



Seuraava postaus avaa vihkikirkkomme loistoa vielä entisestään, mutta pitää sisällään kuvia myös vieraistamme ja niistä kaikkein läheisimmistämme, kun hääpäivämme etenee viimein itse vihkimiseen!


Kuvat: VMS / Mikko Suutala ja Minna Ikonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti