17.12.2016

Viikko jouluaattoon!

Tänä vuonna joulumieleni on syystä tai toisesta seilannut lukuisia kertoja edestakaisin on- ja off-tilojen välillä, mutta ladies and gentlemen - nyt se on täällä taas, ja tällä kertaa toivottavasti pysyvästi, sillä ENÄÄ TASAN VIIKKO JOULUAATTOON!!!

Meidän joulun vietto alkaa yleensä jo hyvissä ajoin. Pieniä jouluisia tekoja kodin kunnostamiseksi tehdään pitkin marras- sekä joulukuuta, mutta se viimeinen merkki joulun saapumisesta on kun kuusi pahvilaatikoineen kaikkineen kannetaan varastosta sisään ja kasataan olohuoneeseen. Tosi tunnelmallista, tiedän, mutta tunnelmallisempaa kuin oikea kuusi ja minä henkitoreissani vetämässä astmapiippua sen juurella.

Tänä vuonna kuusi kannettiin sisään maanantaina 5.12. Kummipoikamme tuli luoksemme leipomaan joulupipareita, enkä millään voinut vastustaa niin suloisia kasvoja jotka kauniisti minulta kysyivät: "täti, voidaanko me nyt hakea se joulukuusi?"... Myöhemmin töistä tultuaan Kristian kaivoi meille varastosta vielä kaksi joulukoristelaatikkoa, ja niin kuusen koristelu saattoi alkaa.


Kuusen saapuminen tapahtuu yleensä viikkoa tai kahta ennen varsinaisen joulun saapumista, sillä kaikki joulunajan päivät olemme lähes kaikkialla muualla paitsi kotona. Näin saamme nauttia enemmän myös oman joulumme tunnelmasta.

Kyläilykierroksemme alkaa aina viimeistään jouluaatonaattona, toisinaan joulun sijoittumisesta riippuen jopa ennen sitä. Tänä vuonna joulun asettuessa harmillisesti viikonlopulle ei liioille vierailupäiville ole aikaa. Tai toki minulla on, sillä minua odottaa aivan nurkan takana kahden ja puolen viikon mittainen joululoma (JIPPII!), mutta Kristian on töissä aivan normaalisti kaikkina joulun välipäivinä... 

Mutta lukuisista joulunajan kyläilypaikoista huolimatta saamme viettää aikaa myös kahdestaan, sillä aattoaamun olemme rauhoittaneet vain kahdenkeskiselle joululle. Aamun ohjelmaan kuuluu rauhallinen herääminen, hyvä aamupala (sängyssä syöden), lastenohjelmien katsominen (sängyssä maaten) sekä joulusukkalahjojen avaaminen. Sen jälkeen jaksaa taas ilomielin nousta hoitamaan pukin tehtäviä ja muita jouluaaton puuhia! 

Kaikkea ihanaa on siis luvassa jälleen viikon kuluttua koittavan joulun aikoihin, enkä minä millään malttaisi odottaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti