6.6.2017

Pöytäliinat

Kuten aiemmin todettua, yksi minua eniten mietityttäneistä asioista koko häiden järjestelyn aikana ovat olleet pöydät, ja se mitä pöydille loppujen lopuksi oikeastaan tulee. Millaiset pöytäliinat? Millaiset koristeet? Kuinka pöydät asetetaan, ja kuinka suuria pöytäryhmiä rakennetaan? Tärkeitä kysymyksiä jokainen, sillä pöydät koristeineen ja plaseerauksineen ovat todella suuressa roolissa häiden kokonaisilmettä mietittäessä!

Pohdintoja erilaisten järjestelyiden suhteen on siis käyty pitkään, mutta nyt (vihdoin ja viimein, jälleen kerran) niistä pitkistä pohdinnoista on viimein päästy myös toteutuksen asteelle!

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Oikeastaan pöytien järjestäminen ja niiden sijainti oli meille harvinaisen selkeä asia heti alusta saakka, ja juhlatilan nähtyämme yhtenevät näkemyksemme asiasta vain vahvistuivat entisestään. Näin ollen pöydät tulevat kiertämään tanssilavan reunoja kehystävien penkkirivien edessä, kuten aiemmin olen jo maininnut, ja meidän hääseurueemme pöytä kaasoineen ja bestmanineen sijoittuu U:n muotoon aivan esiintymislavan eteen. Tämän päätöksen myötä selkeytyi myös ajatus pöytäryhmien koosta. Meidän seurueemme pöytä muodostuu neljästä kapeasta ja melkoisen lyhyestä pöydästä, ja niistä seuraavina esiintymislavan molemmin puolin ovat meidän vanhempien pöydät, jotka puolestaan koostuvat kahdesta hieman leveämmästä ja pidemmästä pöydästä. Näiden pöytien jatkoksi tulevat vieraiden pöydät muodostuvat kahdeksasta suurimmasta pöydästä. Pöydät jaotellaan oktagonin eli kahdeksankulmion muotoisen juhlatilamme reunoille kuudeksi kahden pöydän ryhmäksi, jolloin meidän pöytämme mukaanluettuna pöytäryhmiä tulee kaiken kaikkiaan seitsemän. 

Ja mitä näihin pöytiin tulee? No - yllätys, yllätys - valkoiset Knoppa-lakanat, tietysti! Häät 2010-luvulla, joten mitä muutakaan voisi odottaa, ha haa! Ja on se vaan niin halpaa, että auttamattakin tulee suuri houkutus pihistää tässä kohtaa ja panostaa niillä ylijäämärahoilla jossain toisessa paikkaa, joten näillä mennään. Knoppa-lakanoiden päälle tulee vaaleanpunainen runneri, jonka päälle asetellaan vielä toinen, ruusukultainen liina. Juu, kaksi tai oikeastaan kolme liinaa - tiedän - voi kuulostaa aika hassulta, mutta tarkoitus on, että vaaleanpunainen väri näkyy vain pöydän päässä, lattiaa hipovana roikkuen. Vaan mikä sitten on se lopullinen toteutus, veikkaan että se selviää vasta häitä edeltävänä iltana, JAIKS...


Pientä sinne päin -mallia antamaan tämä Pinterestistä löytämäni kuva, joka on ehkäpä lähinnä meidän ajatustamme pöytäliinoista, eli yhtä aikaa hyvin samanlainen, mutta silti ei sitten yhtään edes sinne päin!

Ja tässä itse liinat, jotka meidän pöydillemme tulevat!
Värit ovat tummemmat kuin todellisuudessa, mutta eipä anneta sen haitata! 


Tästä tuntuu tällä hetkellä oikein hyvältä jatkaa pöytien suunnittelua, ja niiden suunnitelmien toteuttamista! 

4 kommenttia:

  1. Taas yksi tärkeä juttu punkassa, ja niin ihanan hyvältä, kauniilta, toimivalta kuulosti luennallisesti luettuna. Tärkeäpäivä lähenee ja asiat rullaa eteenpäin. Hyvä te!!!! Ootte oivaparivaljakko. <3

    VastaaPoista
  2. Onpa kivannäköset pöytäliinat tulossa! Tykkään :)

    VastaaPoista