22.6.2017

Lahjalista vai lahjatili?

Kumpi? 

Kaikissa häissä, joissa me olemme olleet vieraina on kutsun yhteydessä mainittu tilinumero, jolle muistamisen voi osoittaa, tai vaihtoehtoisesti juhlapaikalta löytyvä laatikko, jonne kuoreen piilotetun rahalahjan voi sujauttaa. Lisäksi vaihtoehtona on saattanut olla vielä vaikkapa tietyltä hääseurueen jäseneltä pyydettävä lahjalista, jolta löytyy muutamia erikseen mainittuja tavaralahjavaihtoehtoja rahalahjan korvikkeeksi. 

Rahan pyytäminen häälahjaksi on siis varsin tavallista, mutta onko se myös mautonta..?

kuva 

Me olemme olleet Kristianin kanssa häiden aikoihin yhdessä noin kahdeksan vuotta, ja asuneet niistä seitsemän yhteisen katon alla. Yhdessä ja erikseen hankittua tavaraa on nurkkiimme kertynyt siis jo aivan riittämiin, ja varsinkin Kristianin mielestä toisinaan jopa aivan liikaakin. Silti meiltäkin löytyisi aivan varmasti esimerkiksi astioita tai vuodevaatteita, joista saisimme lahjalistan koostettua, mutta emme sellaista halunneet tehdä.

Meidän häälahjatoiveemme on rahalahja. Olkoonkin sitten yleisyydestään huolimatta joidenkin mielestä mautonta tai ei. Mutta meidän rahalahjatoiveellamme on myös tarina - ja meille sanoinkuvaamattoman tärkeä sellainen. Toukokuussa julkaisimme blogitekstin nimeltä Ikuisesti kahdestaan..? ja kerroimme avoimesti siitä, kuinka viimeiset viisi vuotta olemme omaa perhettä haaveilleet, ja kaksi lapsettomuushoitoa sen toivossa läpi käyneet. Hoidot ovat kalliita ja olemme todella saaneet tehdä töitä säästääksemme rahat aiempia hoitoja varten. Niinpä emme halunneet pyytää mahdollisia muistamisia mihinkään meille turhanpäiväiseen tai ei niin tärkeään kohteeseen kuten häämatkaan tai minkäänlaiseen materiaan, vaan johonkin sellaiseen, jolla todella on meille suuri, yhteinen merkitys. Ja mikä sen suurempaa ja yhteisempää, kuin oman perheen mahdollisuus. 

Emme tiedä kuinka kaikki hääkutsumme saavat reagoivat lahjatoiveeseemme. Voihan olla, että joku vastustaa ajatusta tällaiseen lahjaan osallistumisesta viimeistä soluaan myöten, mutta olemme ajatelleet niin, että siinä tapauksessa asia ei ole meidän ongelmamme. Tämä on meidän toiveemme ja toiveeseen osan ottaminen on täysin vapaaehtoista, kuten kutsuun asian luonnostelimmekin. Meille tärkeintä on se, että läheisemme viettävät meille tärkeän päivän seurassamme, ja muu muistaminen tapahtuu jokaisen vieraan omilla ehdoilla. 

Kutsuista puheen ollen seuraavassa blogitekstissä esittelyssä ovatkin meidän hääkutsumme, häälahjatoiveineen kaikkineen ❤️ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti