23.9.2016

Hääpukuviikko - Puvun somisteet

Somisteet ovat hääpuvun kerma, joka viimeistelee upean kokonaisuuden. Vaikka simppeli ja koristeeton yksivärinen puku on kaikessa yksinkertaisuudessaan pelkistetyn kaunis, on puvun koristeluun olemassa kuitenkin paljon erilaisia mahdollisuuksia, joista varmasti jokaiselle halukkaalle löytyy (vähintään) yksi miellyttävä vaihtoehto.

HÄÄPUKUVIIKKO jatkuu siis aiheenaan hääpuvun somistelu!

Applikaatiot ja brodeeraukset


Applikaatio eli päällikeompelu (myös nimillä applisointi tai applikointi) on kankaan koristelemista kiinnittämällä siihen toisista kankaista leikattuja kuvioita, jolloin kuvioleikatut kankaanpalat brodeerataan hääpukuun halutulla saumamallilla ja värillä. Applikaatiossa voi olla myös muita somisteita, kuten helmiä tai strasseja.

Varsinainen brodeeraus, eli koristeompelu puolestaan tehdään ompelemalla haluttu kuva tai teksti suoraan kankaaseen.

Kuvat vasemmalta oikealle: kuvakuva

Kristallit


Kiiltävät kristallit heijastavat valoa upeasti. Kristalleja on saatavilla monessa eri koossa, ja niistä on mahdollista muodostaa kauniita kuvioita hääpukua somistamaan. Kirkkaat kristallit esimerkiksi näyttävät upeilta kokovalkoisen puvun koristeena! Maailman tunnetuin kristalli (uskaltaisin veikata) on Swarovski.

  Kuvat vasemmalta oikealle: kuvakuva

Tekojalokivet


Tekojalokivet ovat keinotekoisia kristalleja, jotka kimaltavat ja sädehtivät kuitenkin upeasti.
Niitä on mahdollista kiinnittää joko ompelemalla, liimalla tai kuumakiinnityksellä.

Kuvat vasemmalta oikealle: kuvakuva

Helmet


Helmillä somistamisella saa aikaiseksi kauniita pukuja, ja helmet ovatkin aika traditionaalinen koristelutapa.

"Beadings" ovat vaihtoehtoinen valinta sille, mitä sanan "helmi" yleensä ajatellaan olevan. Ne on tehty joko lasista tai muovista, ja ne näyttävät upeilta hääpuvun somisteena! Putkihelmet puolestaan ovat nimensä mukaisesti putkenmallisia, pitkiä helmiä.

Kuvat vasemmalta oikealle: kuvakuva

Paljetit


Pienet, kiiltävät ja kimaltavat paljetit kiinnitetään pukuun ompelemalla, ja ne valitaan tuomaan pukuun mitäpä muutakaan, kuin juurikin kimallusta.

Paljettien huomattavasti kookkaampi versio on "paillette", mutta täytyy myöntää, että enpä ole tainnut koskaan kuulla kenenkään käyttävän tuota sanaa. Joka tapauksessa ne ovat niitä suuri paljetteja, joissa reikä on ympyrän yläosassa, ja ne ommellaan pukuun niin, että ne jäävät hieman roikkumaan, ja elävät liikeen mukana.

Kuvat vasemmalta oikealle: kuvakuva

Hapsut


Hapsut ovat kerroksittain ja - kuten nimi jo kertoo - hapsuittain aseteltua kangasta tai lankaa, joka antaa puvulle elävyyttä ja leikkisyyttä. Puku voidaan somistaa kokonaan ylhäältä alas saakka hapsuilla, tai sillä voidaan lisätä liikkuvuutta esimerkiksi pelkästään puvun helmaan.

Kuvat vasemmalta oikealle: kuvakuva

Nauhat


Nauhoja voi käyttää hääpukujen somistamisessa miljoonalla eri tavalla, sillä vaihtoehtoja löytyy niin eri materiaaleissa, väreissä, pituuksissa kuin leveyksissäkin, käyttötapaa unohtamatta!

Kuvat vasemmalta oikealle:kuva, kuva

Koristereunukset


Koristereunus on mahdollista tehdä esimerkiksi pitsillä, nauhalla tai brodeeraamalla, ja se antaa puvulle hyvin viimeistellyn vaikutelman. Usein koristereunuksia nähdään hunnuissa, mutta se on yleistä myös puvun helmassa tai hihansuissa.

Kuvat vasemmalta oikealle: kuvakuva,

Napit


Napit hääpuvussa ovat mielestäni erittäin kaunis ja tyylikäs yksityiskohta, ja ne ovat yleensä aina puvun selkäpuolella, olivatpa ne puvussa sitten tarpeen vuoksi tai vain näyttävyyden takia. Napit voivat olla esimerkiksi kangaspäällysteisiä, erikoisemman muotoisia tai se pieni valkoisen puvun väriläiskä, jonka morsian tahtoo.

Kuvat vasemmalta oikealle: kuvakuva

Ruusukkeet


Hääpukuun voidaan kiinnittää myös ruusuke, tai vaikkapa vain yksi kukka. Valittavana on jälleen paljon eri vaihtoehtoja, sillä kukat voidaan asetella haluttuun tapaan, sekä väri- ja kokovaihtoehtoja on loputtomiin.

Kuvat vasemmalta oikealle: kuvakuva

Pukukorut


Pukukoruilla tarkoitan niitä ihania, upeita, roikkuvia koristeita, joita pukujen selkämyksiin tai hartioille lisätään. Ne ovat minun yksi heikoista kohdistani, ja jos sellainen sopisi minun tulevaan pukuuni, olisin ikionnellinen... Pukukorun ihanuus on, että se voi olla juuri sellainen kuin sinä haluat, vaikka kimaltavia kristalleja tai hohtavia helmiä! Siinä voi olla useampia "kerroksia", juurikin se määrä joka sinua miellyttää, 1 tai vaikka 10!

 Kuvat vasemmalta oikealle: kuvakuva

Höyhenet


Höyhenillä on helppo saada pukuun hieman keveyttä, ja olipa hääpukuhaavesi millainen ja minkämallinen tahansa, on se varmasti mahdollista löytää myös höyhenillä varustettuna. Höyheniä voi käyttää halutessaan vaikka koko pukuun, mutta yleistä on koristella niillä joko puvun ylä- tai alaosa.

Mikäli höyhenet ovat sinun(kin) juttu, mutta tässä tavallisessa elämässä höyheniin pukeutuminen ei vain ole mahdollista, tee ihmeessä se hääpäivänäsi!!!

Kuvat vasemmalta oikealle: kuvakuva

Vyöt


Vyössä on mahdollisuuksia mihin vain, sillä kukapa sen määrää millainen vyön olisi oltava, ellei morsian itse? Näin ollen, jälleen kerran, on valittavana lukematon määrä eri vaihtoehtoja, kuten vyön materiaali, koristelu, väri, leveys, pituus... Tästäkin "kategoriasta" löytyy varmasti jokaiselle mieluinen vaihtoehto!
Kuvat vasemmalta oikealle: kuvakuva

Millaiset somisteet sinun pukuusi tulee, tai millaiset somisteet puvussasi on olleet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti