18.8.2016

Valokuvaaja

Muistan joskus aiemmin pohtineeni miksi toiset morsiamet haluavat palkata häihinsä kalliin ammattikuvaajan, kun saman asian ajaisi joku järjestelmäkameran toissaviikolla ostanut kaukaisempi sukulainen joka voisi tulla kuvaamaan häät vaikkapa ruoka- ja juomapalkalla. Olisipa huikea säästö! Nyt mietin vain, että onneksi en ole mennyt naimisiin nuorempana... Kun ikää (ja älliä) on tullut lisää ja olen ehtinyt olla useammissa ystävien ja sukulaisten häissä, tajusin että enpä ole koskaan kuullut kenenkään valittaneen panostaneensa liikaa kuvaajaan, pikemminkin päinvastoin. Ja kun tarkemmin ajattelee, niin mitäpä muuta tuosta elämän parhaasta päivästä sitten oikeastaan lopulta jää käteen muuta kuin sormus - ja ne valokuvat.

Omat prioriteetit häiden osalta ovat siis onneksi ehtineet vaihtua, ja niinpä valokuvaaja oli se kolmanneksi tärkein varaus heti juhlapaikan ja kirkon jälkeen. Selailin jo hyvissä ajoin eri kuvaajien sivustoja ennen varsinaisen päätöksen tekemistä. Vertailin hintoja ja katselin kuvia miettien samalla, olisiko ne sellaisia jollaisia haluan meidän häistä otettavan? Tärkeintä minulle oli siis saada häihimme kuvaaja, jonka kanssa kemiat kohtaa, ja jonka kuviin olin tyytyväinen. Aina kallein ei ole paras, mutta harvoin halvimmallakaan hyvää saa.

En halunnut tehdä hätäisiä päätöksiä, joten aikaa kului. Ja sitä kului kauan. Vuosi vaihtui, koitti kevät, ja puhelimen Countdown-sovellus muistutteli minua päivittäin siitä, kuinka 365-days-until-our-wedding -päivä alkoi olla aina vain lähempänä. Nyt oli tullut aika toimia! Niinpä esittelin omat kuvaajaehdokkaani Kristianille joka antoi ehdotuksilleni oman hyväksyntänsä, ja kesän aikana laitoin oman tarjouspyyntöilmoitukseni valokuvaajat.fi -sivustolle, sekä naputtelin samalla suoraan muutamalle kuvaajalle kyselyä hääpäivällemme tehdyistä varauksista, hinnoista, ja kuvaajien tyyleistä. Näin meille valikoitui parhaiten meidän tarpeisiin ja toiveisiin vastaava kuvaaja, jonka olin sattunut aivan alun alkaenkin listaamaan omaan hääkuvaajieni top3:een!

Kävimme tapaamassa kuvaajaamme noin kuukausi sitten, kun häihin oli vielä hieman päälle vuosi aikaa. Hän näytti meille ottamiaan hääkuvia, kyseli tyylistämme ja toiveistamme sekä pyysi laittamaan meitä miellyttäviä esimerkkikuvia vielä sähköpostitse, jotta hänellä varmasti olisi käsitys siitä millaisia kuvia me häistämme toivomme. Lisäksi saimme kuvaajaltamme aivan uusia ideoita erilaisista kuvausmahdollisuuksista, ja siitä millaisissa tilanteissa kuvaajaa voi hyödyntää. Kaikki oli juuri niin täydellistä, että allekirjoitimme sopimukset samantien, ja sain vihdoin vetää tämän asian yli pitkältä to do-listaltani!

Mutta - mikä parasta - saamme yhden kuvaajan sijasta kaksi kuvaajaa! Kuvaajallamme on nimittäin mukanaan hänen kokenut valokuvaajaopiskelija-assistenttinsa! He tulevat yhdessä tekemään meille koko päivän dokumentaarisen kuvauksen, jolloin saamme tallennettua kaiken alkaen aamun valmistautumisista omilla tahoillamme bestmanien ja kaasojen kanssa, vihkimisen, potrettikuvat, sekä juhlapaikan tapahtumia niin kauan kuin ohjelmaa riittää.

*Huoh*
Helpotuksen huokaus.

Omakohtaisesta kokemuksesta tiedän, että kaasoilla ja bestmaneilla on kädet täynnä työtä koko tuon päivän, ja kuvaamista en heidän harteilleen kaikkien muidenkin tehtävien lisäksi voi laittaa. Ja nyt ei tarvitsekaan!

Toinen itseäni hetkellisesti jopa uniin saakka ahdistanut ajatus oli se, että häärisin hääpäivänäni itse kamera tai puhelin kädessä ottamassa kuvia samalla, kun koko ihana päivä vaan lipuu ohitseni kun en ehdi siitä pysähtyä nauttimaan. Tahdon elää sen päivän läsnä joka hetkessä! Niinpä, vaikka minut paremmin tuntevien onkin ehkä vaikea uskoa, tämä morsian aikoo vakaasti irrottaa käteen kiinni kasvaneen puhelimensa hääpäivänsä ajaksi, ja keskittyä vain nauttimaan ihanasta päivästä, sillä meillä on valokuvaaja(t)!!!!! 


Ps. Muistakaahan muuten kuvaajaa valitessanne kysyä, kuinka kuvaaja toimii mikäli hän syystä tai toisesta estyy hääpäivänänne tulemasta paikalle, jotta ei tarvitse jännittää, kun kaikki on jo selvää!

4 kommenttia:

 1. !!! Onnea :-D

  Minäkin etsiskelin meille ihan hetki takaperin kuvaajaa niin STD-kuviin kuin toisaalta itse juhlaankin, ja hyvältä vaikuttaisi. Pitäneekin kirjoitella prosessista blogiin enemmän! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, kiitti! :D
   On se vaan iso stressi pois kun ei tarvitse sitä enää miettiä!

   Minä jään odottelemaan seuraavaksi sinun valokuvaajapostausta! :D

   Poista
 2. Se on kyllä iso asia, että löytää hyvän kuvaajan, tai teidän tapauksessanne kaksi. :) Kuvat on kuitenkin melkein ainoa asia, joka juhlista jää muistoksi.

  Ps. Blogissani alkoi tänään juhla-alan ammattilaisia esittelevä juttusarja, joka ilmestyy aina torstaisin. :) Juttusarjassa haastattelen myös hääkuvaajaa. http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/2016/08/juhla-alan-ammattilaiset-kultaseppa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin sen ajattelen. Ilman kuvia siihen päivään on vaikeampi palata, ja muistella kuinka ihanaa se kaikki oikein olikaan... <3

   Ja kiitti vinkistä! ;)

   Poista